100% přírodní, řemeslně vyrobená zmrzlina ZMRZ

V našem cukrářském studiu pracujeme pod vedením zkušené šéfcukrářky se zmrzlinou dnes a denně. Vyzkoušeli jsme nepřeberné množství surovin pro její výrobu, abychom vám mohli nabídnou opravdu lahodný zážitek při konzumaci.

Výroba kvalitní zmrzliny je umění

Vyrobit opravdu kvalitní zmrzlinu je skutečné umění. Tak, aby byla její chuť přiměřeně sladká a stálá, její textura správně krémová, lehká, ale ne příliš vodnatá, aby lahodně také vypadala a příliš rychle neroztávala.

100% přírodní suroviny

100% přírodní

Víme, že kvalita se prostě pozná. Proto používáme jakostní suroviny, jako jsou přírodní cukry, opravdové mléko a smetana. Naše zmrzlina neobsahuje modifikované škroby ani umělá barviva.

Řemeslná zmrzlina

Řemeslná výroba

Používáme k ruční výrobě nejen ty nejlepší suroviny, ale hlavně v léty zdokonaleném poměru. Což zajistí opravdovou symfonii pro vaše chuťové buňky, ideální texturu a perfektní homogenitu.

Díky velké provzdušněnosti našleháním a velkému podílů vody má zmrzlina v porovnáním s jinými pochoutkami nízký poměr kalorií na porci.

ANO, naše zmrzlina je vhodná pro vegany a to naše sorbety nebyli ovocné zmrzliny. Sorbety jsou dělány bez mléka a jiných ne veganských surovin.Kvalitní ovoce rozhodně pohlasí vaše chuťové buňky.

Naši 100% přírodní zmrzlinu z kvalitních surovin můžete zakoupit jak v naší pojízdné prodejně (zmrzlinárně) ZMRZkáře tak i v našem eshopu www.zmrzlina-zmrz.cz

Po objednávce ve zmrzlinovém eshopu budete telefonicky kontaktováni a budou domluveny podrobnosti dopravy. 

Zmrzliny vyrábíme pod dohledem naší zkušené šéf cukrářky Lucie Průšové která má cukrářskou praxi od roku 2000.

Roku 2012 byla šéf cukrář součástí teamu La Degustation Bohéme Bourgeoise, při získání 1 Michelin star. Nejen proto jsou naše 100% přírodní zmrzliny dělány kvalitními postupy a z kvalitních surovin. Nejčastěji používáme k výrobě našich zmrzlin České , Italské a Francouzké výběrové 100% přírodní suroviny. Zkušenosti s výrobou zmrzliny z Francie a Itálie jsou samozřejmostí, kterou kloubíme s českou prvorepublikovou cukrařinou.

Šéfcukrářka Lucka

Inspiruje mne zmrzlina z prvorepublikového období. Vím, že použité suroviny a způsob zpracování ovlivňují výslednou chuť. Proto dbám na prvotřídní kvalitu.

Lucie Průšová

Logo: Cukrářské studio Lucie Průšová

Zmrzlinář Ondra

Cukrářskému umění se po boku Lucky věnuji již 8 let. Na zmrzlinu nedám dopustit a věnuji ji maximální péči, aby potěšila dětii dospělé.

Ondřej Dobiáš

O zmrzlině, historie zmrzliny

Víte, že první zmrzlina, tedy mražená krémová směs, tak jak ji známe dnes, se objevila v 16. století v Římě? Byla chlazena ledem posypaným solí a byla dostupná pouze pro bohaté zákazníky vyšších společenských kruhů kvůli vysokým nákladům na získání ledu. Za počátky zmrzliny, nebo spíše sorbetů se však dají považovat šťávy z ovoce, které byly starověkými Egypťany a Římany chlazeny ledem. Zároveň Peršané ochucovali misky sněhu hroznovou šťávou nebo medem. Následně Mongolské a Čínské kmeny takto mrazily nápoje z jačího, kozího ale i velbloudího mléka. Do Evropy právě takový recept na zmrzlinu přivezl ve 13. století známý mořeplavec Marco Polo.

K nám do Čech se zmrzlina dostala až na počátku 19. století, objevovala se v několika pražských cukrárnách. Ve druhé polovině 19. století k nám začali migrovat italští výrobci a prodavači zmrzliny. Ti se k nám opět vrátili až po první světové válce a jejich zmrzlinové vozíky se staly běžnou součástí života ve všech pražských ulicích.

A co do zmrzliny přinesla současná doba? Rostlinné oleje a tuky, které ji činí cenově dostupnou. Nízké pořizovací náklady mají za následek ochucování zmrzliny různými náhražkami originálních ingrediencí, umělá barviva a ochucovadla (pouze přírodně identická). Ale také sušené mléko, stabilizátory a třeba i guarovou gumu na zahuštění. Od kvalitního mléka či smetany, cukru, vajec se kvůli vyšším nákladům upouští. Nehledě na kvalitu ovoce, absenci pravé vanilky či čokolády.

ZMRZLINA A ZDRAVÍ

Pokud je zmrzlinová pochoutka vyrobena z opravdu kvalitních surovin, je i zdravá. Pro svůj obsah bílkovin a vápníku. Pomáhá také při nechutenství a zánětech ústní dutiny a hrdla, to už věděly i naše babičky. Navíc, pokud budete zmrzlinu konzumovat v rozumném množství a vychutnávat si ji s láskou, nemusíte se obávat ani o svou linii.

Takovou zdraví prospěšnou zmrzlinu stále ještě můžete ochutnat a vychutnat si. My vám ji nabízíme v různých příchutích a opravdu takové, jaké se vyráběly v době mládí a dětství našich babiček a dědečků. Vyrábíme ji ručně. Řemeslně. Z prvotřídních surovin a v dokonalého poměru, který jsme léta vylepšovali. Za chuť a opravdový požitek z naší zmrzliny tedy ručíme.

U zmrzkáry si můžete dát kopečkovou zmrzlinu nebo zmrzlinové nanuky v příchutích klasických i sezónních. Máte nápad na originální příchuť? I tu vám na požádání vyrobíme. Takovou poptávku jsme schopni uspokojit již od 3 litrů. Stačí zavolat nebo napsat mail s vaším požadavkem.

NA CO JEŠTĚ SE MŮŽETE V LÉTĚ TĚŠIT U ZMRZKÁRY

Na barmana a jeho autentické nápoje se zmrzlinou anebo ze zmrzliny. Ať už nealkoholické pro děti, tak i s alkoholem pouze pro rodiče. Z prezentace výtečné šéfcukrářky Lucie Průšové se dozvíte vše o zmrzlině a čokoládě. Díky Vinařství Nešetřil zjistíte, že lze kombinovat víno a zmrzlinu. Při přednášce jak na to, nebude samozřejmě chybět ani ochutnávka. Andělský pivovar vás zase přesvědčí o kombinaci piva a zmrzliny, kdy v hlavní roli bude pivní zmrzlina.

Sdílejte